Premium Kwaliteit - 100% Gietijzer

Wat zit er eigenlijk precies onder de verflaag?

Veel klanten vragen zich af wat er onder de verflaag zit en daarom nemen we graag de tijd om een en ander met foto's te laten zien. Onze lantaarnpalen en lantaarns zijn gemaakt van 100% puur gietijzer. Dit betekent dat de complete lantaarn voet, middenstuk, topstuk, laddersteun en de lantaarn kap volledig is gegoten met grijs gietijzer. Er zijn werkelijk geen andere materialen gebruikt om de lamp op te produceren. Behalve dan de bouten om de lamp in elkaar te bouwen.

Robuste zware kwaliteit lantaarn kappen

Laten we beginnen met de lantaarnkappen. Iedere lantaarnkap, 4 of 6-zijdig bestaat uit verschillende gegoten onderdelen die in elkaar worden geschroefd om zo een complete lantaarnkap op te bouwen. Deze kap is veel sterker dan bijvoorbeeld een lantaarn kap gemaakt van plaatmetaal, dat niet zo lang als gietijzer mee gaat.

Sterke bouw kwaliteit

In de foto boven kijkt u van binnen naar een 6-zijdige lantaarnkap. De spijlen die de lantaarn dak ondersteunen zijn zeer sterk en dik gegoten. We hebben veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de lantaarn kap om ervoor te zorgen dat zelfs de kleinste onderdelen lang meegaan.

Kwaliteit gaat bij ons voorop

Boven ziet u een foto van een M1 voet. Dit onderdeel is 70 cm en weegt 22 kilo zwaar. Elke 10 cm bestaat dus uit meer dan 3 kilo aan gietijzer! Dit is een sterke kwaliteit die u bij andere merken niet ziet. De installatie is ook gemakkelijk door een topstuk erop te plaatsen en de bouten aan te draaien. Zoals u ziet zijn er geen andere materialen gebruikt, het bestaat daadwerkelijk uit 100% gietijzer (al onze modellen). De electrische bedrading kunt u of een electricien in de binnenkant aanleggen.

De foto boven is van een opname voor de lantaarn kap. Dit deel word op zowel een laddersteun of rechtstreeks op een topstuk geplaatst, als u bijvoorbeeld een model wilt zonder laddersteunen.

Dit is een foto van onze 70 cm topstukken die op de M1 en M2 modellen worden gemonteerd. Op de foto kunt u van onder zien dat de topstukken dikwandig zijn gegoten. De binnenkant is uiteraard hol om de kabels aan te leggen. Elk onderdeel of lantaarn stuk is uniek door het handmatige gietprocess en de ruwigheid van gietijzer.

Wij gebruiken geen goedkope ondersteunings materialen

De M1 topstuk is 70 cm hoog en weegt 11 kilo. Andere merken op de markt gebruiken wel eens massa geproduceerde stalen buizen om hoogte te winnen met hun lampen. Dit scheelt uiteraard in de kosten maar bij onze lampen zijn alle lampdelen wel volledig uit 100% gietijzer gegoten. Wij hopen dat de lantaarns levenslang of langer meegaan. 99% van onze klanten zien wij nooit meer terug, en we verkopen ook veel aan buren van klanten.

Hier is een close up foto van de topstuk. Wanneer u een bestelling plaats, behandelen we elk deel eerst met een grondlak om vervolgens af te verven in de gewenste kleur. Elke lamp is dubbel gecoat en wij zenden altijd een klein potje extra verf mee voor kleine transport krasjes die kunnen ontstaan tijdens transport of installatie.

Mocht u nog niet overtuigd zijn, dan raden we u aan om bij ons langs te komen in de winkel. Het beste is om te voelen hoe zwaar en stevig de lampen zijn. Met goed onderhoud gaan onze lampen echt levenslang mee.

Extensa Lighting
Premium Nostalgische Tuinverlichting

1