E217. Leliemast mini. Hoogte: 42 cm

Totale hoogte: 42 cm
Voetgedeelte diameter: 19.5 cm
Totale gewicht: 9 kg
Materiaal: 100% puur gietijzer.

Door handmatig productieproces kunnen afmetingen iets afwijken. Tegen geringe meerprijs (zie prijs onder) verven wij dit product voor u in antiek zwart (zie foto links), antiek groen of antiek blauw (voorbeeldfoto's). Prijs incl. 21% Btw. Zie onder voor uitgebreide productinfo. 14 dagen retourrecht.

Bezoek onze speciaalzaak in Zelhem. Iedere vrijdag en zaterdag open van 9.00 tot 17.00 uur (andere dagen op afspraak). Bekijk ook onze facebook pagina met meer dan 200 klantenfoto's!

Beschikbaarheid: Op voorraad

€  58,00

* Verplichte velden

Levertijd

Circa 2 weken

Verzendkosten NL

Tot 10 kg: € 6,50
10 tot 30 kg: € 12,95
Boven 30 kg: € 34,95

Gespreid betalen

Zonder extra kosten, rente, lening of BKR registratie.

Productbeschrijving
Extra informatie
InspectieluikjeNee
AnkerboutenAnkerbouten worden niet meegeleverd.
Materiaal overige onderdelenGietijzer
Afmeting voetonderdeel19.5 cm
BeschermingDubbele actieve corrosie bescherming. UV en weersbestendige verf (menie en toplaag).
Garantie10 jaar garantie op de gietijzeren onderdelen van het product. Geen garantie op de verf.
IP klasseIP23
Totale hoogte42 cm
Totaal gewicht9 kg
Details
 
Installatie tips

Installatie video en tipsWij adviseren u om de elektrische aansluiting van onze lantaarns te laten uitvoeren door een erkende installateur. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen die ontstaan door een onjuiste installatie. Bij uw order ontvangt u tevens een klein potje verf om de schroefjes na installatie in kleur te schilderen en om kleine krasjes bij te werken die ontstaan tijdens transport of installatie. Onder treft u nog enkele algemene installatie tips.

Fundering

We adviseren voor de fundering een beton blok met een minimale afmeting van circa 40 x 40 x 40 cm voor lantaarns hoger dan 2 meter. Voor lantaarns kleiner dan 2 meter moet de afmeting naar eigen oordeel bepaald worden. Ook in situaties waar er sprake is van "zachte grond" moet de afmeting van de fundering, naar eigen oordeel, bepaald worden.

Wij beschikken niet over technische tekeningen van de voet (base templates) omdat de steek van de anker gaten in de lampvoeten niet exact hetzelfde is. We adviseren om de ankers "in het werk" te monteren en 10 mm ankers te gebruiken voor de montage (de meeste gaten zijn 12 mm). Minimum lengte van de ankerbouten adviseren we een afmeting van 8 tot 10 cm. Ankerbouten zijn niet inbegrepen.

Bedrading

We adviseren te bedraden met 3 x 1,5 mm2 grondkabel (P1-N-Pe).

Montage en demontage van de lantaarn kappen

Onder treft u twee algemene handleidingen met informatie hoe u de lantaarn kap in en uit elkaar kan halen:

4-zijdige kappen
6-zijdige kappen

Installeren van het glas

De glas plaatjes kunnen pas geïnstalleerd worden nadat de kap volledig is opgebouwd. Deze video laat zien hoe u het glas in de kap monteert: video link

Fitting

Standaard leveren we een E27 porseleinen fitting o.a geschikt voor LED lampen tot max. 150W.

Lasdoos

Aan de binnenkant van elke voet is er ruimte voor eventueel een lasdoos.

Rammelen van het glas

Als u van mening bent dat het glas rammelt, dan kunt u 1 druppel siliconen kit plaatsen tussen het glas en de binnenkant van de lantaarn kap. We adviseren om de kap niet dicht te kitten met siliconen kit om problemen met vocht te voorkomen.

Problemen met regenwater

De ring met rubber die aan het draadeind van de punt zit moet u aan de binnenkant van de kap monteren. Dit is om te voorkomen dat eventueel lekwater op de lamp druppelt en kortsluiting veroorzaakt. U kunt hiervoor ook siliconen kit gebruiken.

Bedraden van een muurlantaarn arm

Omdat onze lampen met de hand worden gegoten is het oppervlak aan de binnenkant niet altijd egaal glad. Door het handmatige productie proces ontstaan er soms “bobbels” aan de binnenkant. U kunt een stuk vliegertouw vastbinden aan de electro kabel en dit met een stofzuiger door de muursteun heen zuigen. Op deze manier kunt u eenvoudig de electro draden erdoorheen trekken.

Draaikracht van de ankerbouten

DIN 913Draaikracht in Nm
8.8Inbus
M8 x 4024 
M8 x 10 20
M10 x 20 42
M12 x 16 52